CODEC

Stowarzyszenie dla Współpracy Europejskiej, Rozwoju i Komunikacji. Misją naszej organizacji jest promowanie europejskich zasad i wartości w celu poprawy ekonomicznego i społecznego dobrostanu ludzi na całym świecie. W Codec spotkasz ekspertów „design thinking”, managerów projektu, specjalistów w dziedzinie komunikacji i edukacji, ekspertów z zakresu technologii i social media, którzy są w stanie odpowiedzieć na potrzeby twojej organizacji i zrozumieć wyzwania społeczne które chcesz podjąć.

Uczestnictwo stanowi rdzeń naszej metodologii i ma kluczowe znaczenie dla naszej kreatywności. Projekty i kampanie, które prowadzimy, angażują ludzi w każdym wieku. Skupiamy się na pomyśle, którym dzielimy się z liderami i wspieramy ich w aktywnym zaangażowaniu. Nasze działania bazują na poniższych zasadach: powierzenie ludziom zadania by zdefiniowali znaczący dla nich problem, zdobycie wiedzy na temat konkretnego problemu, przedstawienie możliwych rozwiązań i podjęcie działań by rozwiązać problemem i przynieść realną zmianę.

Nasz główny zespół składa się z międzynarodowej, wyspecjalizowanej i wszechstronnej kadry. Każdego dnia, we wszystkich podejmowanych działaniach, wykorzystujemy swoje doświadczenie, wielokulturowy punkt widzenia oraz wspólne zaangażowanie w przeprowadzanie zmian społecznych. Nasza międzynarodowa sieć partnerów i współpracowników dzieli również naszą metodologię uczestnictwa i pozwala na rozwijanie projektów w dowolnym miejscu na świecie.

Obecnie zespół CodeC vzw składa się z 3 stałych, niepobierających pensji pracowników i 2 wolontariuszy.